Consultoria en seguretat alimentària i APPCC a Barcelona


A SAIA ajudem les empreses relacionades amb l'alimentació a maximitzar els nivells de seguretat als aliments ia l'aigua

Un microscopio está sobre una mesa junto a tomates y pimientos.

¿ En què et podem ajudar?

Auditories alimentàries

A SAIA fem auditories de diagnòstic per marcar objectius i mètodes, auditories de validació després d'implantar el sistema APPCC i auditories de seguiment per verificar que el sistema funciona. També fem auditories específiques, com ara auditories d'al·lèrgies i intoleràncies.

Plans APPCC

La normativa europea obliga la indústria alimentària a crear, aplicar i mantenir un procediment o procediments permanents basats en els principis de l'APPCC, per prevenir riscos biològics, químics i físics a la cadena de subministrament alimentària, per salvaguardar la innocuïtat dels aliments i de l'aigua.

Assessoria en legislació alimentària

A SAIA oferim als nostres clients una informació actualitzada de les disposicions legals vigents que afectin el seu producte, etiquetatge i publicitat, establiments de producció i emmagatzematge, transport i control, així com tots els canvis legislatius que es publiquin.

Consultoria en sostenibilitat i reducció del malbaratament

Adaptem els processos del teu negoci perquè siguin més sostenibles i eficients i així estalviar diners, generar menys impacte mediambiental, millorar la imatge corporativa de l'empresa i, per descomptat, complir la normativa. A SAIA disposem d'una divisió especialitzada en aquesta matèria en col·laboració amb Zostera Consultoría.

Obtenció del certificat GFSI

La cadena alimentària traspassa fronteres, i l'esquema de certificació GFSI a nivell internacional és cada cop més utilitzat i exigit al sector alimentari. A SAIA auditem i certifiquem empreses que volen obtenir el GFSI gràcies a la nostra col·laboració amb la prestigiosa consultora en qualitat i seguretat alimentària Mònica Saltor.

Serveis de formació a mida

Dissenyem formació a mida per a treballadors segons el perfil i les necessitats de cada empresa alimentària, que poden ser bonificats via Fundació Tripartita en les quotes de la seguretat social: manipulació d'aliments, etiquetatge, al·lèrgies i intoleràncies, malbaratament alimentari, etc.

Més de 20 anys assessorant en higiene alimentària


Fa més de 20 anys que SAIA va començar el seu camí amb l'objectiu d'ajudar el sector alimentari a complir tots els requisits de seguretat dels aliments i l'aigua. Durant tot aquest temps hem treballat amb restaurants, hotels, càterings, sector minorista (pastisseries, carnisseries, etc) i indústria alimentària per implantar el sistema APPCC, fer auditories, formació o assessorament en legislació alimentària.

Una fila de ensaladas en recipientes de plástico en un estante de un refrigerador.

Minimitza riscos

Cada cop més, volem aliments segurs

Qualsevol activitat en què es manipulin aliments i/o aigua té risc de contaminació a nivell físic, químic o biològic en algun moment de la cadena de subministrament (preparació, incloent-hi envasat i distribució). Per això és fonamental identificar, avaluar i prevenir aquests riscos i salvaguardar la qualitat del producte final.

Per què ens trien?

Una silueta en blanco y negro de un gorro de graduación sobre un fondo blanco.

Experiència

Els nostres professionals són tots llicenciats en carreres biosanitàries (tecnòlegs d'aliments, químics, biòlegs, etc.) amb provada experiència al sector de la consultoria higienicosanitària.

Un icono en blanco y negro de una mano apuntando a un engranaje.

Adaptabilitat

A SAIA sabem que cada client té característiques, necessitats i infraestructura diferents, per la qual cosa la nostra tasca es basa en el coneixement de totes per adaptar-nos a les seves necessitats.

Dos burbujas de diálogo están conectadas entre sí sobre un fondo blanco.

Tracte personalitzat

A SAIA assignem a cada client un responsable de projecte amb què estarà en contacte constant a cada pas del procés d'implantació de qualsevol pla de seguretat alimentària.

Un projecte guanyador fruit de les aliances estratègiques

SAIA forma part del grup BASS Global Consulting, fruit de l'aliança amb ACONSA (anàlisi i microbiologia), BDN (solucions tecnològiques de formulació, processos i producte final) i Serviclip (materials i instrumental). Junts, podem proveir de solucions integrals als nostres clients.



Un logotipo para una empresa llamada Bass Global Consulting.

Notícies

Visita el nostre bloc amb temes d'actualitat del nostre sector (canvis a la legislació, consells, etc.), les nostres aparicions en mitjans de comunicació i molt més.

Variety of nougat pieces on a wooden plate, with blurred festive lights in the background.
Autor/a Luis Riera 15 de desembre de 2025
Descobreix com controlar l’activitat de l’aigua i prevenir fongs en els torrons. Guia completa sobre APPCC, riscos i normativa per a obradors. Més de 20 anys d’experiència de SAIA.
Assorted nougat on a wooden plate, with bokeh lights in the background.
Autor/a Luis Riera 15 de desembre de 2025
Descubre cómo controlar la actividad de agua y prevenir hongos en turrones. Guía completa sobre APPCC, riesgos y normativa para obradores. +20 años experiencia SAIA.
Pastries in a bakery display case; various cakes, macarons, and chocolates.
Autor/a Luis Riera 12 de desembre de 2025
Nova Guia d’Higiene per a Pastisseria 2025 amb assessorament de SAIA. Sistema APPCC complet, 10 plans de prerrequisits i control d’al·lèrgens. Implementació professional.
Bakery display case filled with various pastries and desserts on silver tiered stands.
Autor/a Luis Riera 12 de desembre de 2025
Nueva Guía de Higiene para Pastelería 2025 con asesoramiento SAIA. Sistema APPCC completo, 10 planes prerrequisitos, control alérgenos. Implementación profesional.
Three meal prep containers with layered grains, vegetables, and beans on a white surface.
Autor/a Luis Riera 21 de novembre de 2025
Descubre los requisitos de seguridad alimentaria para la quinta gama: normativa, APPCC, puntos críticos y certificaciones. Asesoramiento experto en SAIA.
Scientist in lab coat uses a tablet, inspecting food samples: tomatoes, chicken, and bread.
Autor/a Luis Riera 19 de novembre de 2025
Los peritajes en seguridad alimentaria aportan evidencia técnica ante denuncias, litigios y no conformidades graves. Descubre el rol del perito, la metodología de trabajo y casos prácticos reales.