
Els nostres serveis
Pla APPCC a Barcelona
Les actuals exigències d'institucions i consumidors giren al voltant d'aliments més segurs, i la indústria té la responsabilitat de complir les expectatives. De fet, la Comissió Europea ha donat especial prioritat a la seguretat alimentària, per la qual cosa la indústria s'ha d'adaptar i complir els requisits necessaris per vetllar per aquesta seguretat. Per això és vital implementar un pla APPCC.
El manual d'autocontrols APPCC
Cas real: Momotaro
Un pla APPCC es materialitza en un pla d¿autocontrols. Vegeu el vídeo d'un cas real d'elaboració d'un manual d'autocontrols APPCC personalitzat per al grup de restauració Momotaro.
Val més prevenir...
Garantim que implantis de forma correcta el teu pla APPCC
Conèixer el pla APPCC (Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control) és fonamental per prevenir riscos biològics, químics i físics a la cadena de subministrament alimentària, per salvaguardar la innocuïtat dels aliments i de l'aigua. És, doncs, un sistema de prevenció més que no pas un sistema d'inspecció quan el producte ja està finalitzat. Sovint també se'l coneix per les sigles en anglès HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).
El pla APPCC, una directiva europea que obliga l'empresa alimentària
El Reglament (CE) 931 84 10 48, del Parlament Europeu i del Consell del 29 d'abril del 2004 estableix a l'article 5.1 l'obligació dels operadors d'empresa alimentària de crear, aplicar i mantenir un procediment o procediments permanents basats en els principis de l'APPCC.
Els 7 pilars bàsics del pla APPCC que t'ajudarem a implantar
1
Detectar perills
evitables, eliminables o controlables
2
Identificar punts de control crític
en què el control sigui essencial per evitar, eliminar o controlar un perill.
3
Establir límits crítics
que diferenciïn l'acceptabilitat de la inacceptabilitat per a la prevenció en cada punt de control crític.
4
Establir i aplicar un sistema de vigilància
de punts de control.
5
Establir accions correctives
quan la vigilància indiqui que un punt de control crític no està controlat.
6
Establir procediments de verificació
regulars per assegurar que les mesures anteriors estiguin funcionant segons el previst.
7
Establir límits crítics
que diferenciïn l'acceptabilitat de la inacceptabilitat per a la prevenció en cada punt de control crític.
No cal adormir-se!
Un pla que cal mantenir actualitzat
Quan s'introdueixi alguna modificació en el producte, el procés o en qualsevol de les seves fases, els operadors d'empresa alimentària han de revisar el procediment i introduir-hi els canvis pertinents, per això cal que coneguin bé el sistema APPCC i estiguin en formació contínua.