Curs d'APPCC a Barcelona
En persona
A convenir amb l'empresa interessada
Preu: A consultar.
Professor: Luis Riera
Sobre el curs
És l'empresa alimentària la responsable de comercialitzar aliments que siguin segurs i que compleixin la legislació alimentària vigent, d'acord amb allò establert al Reglament (CE) núm. 931 84 10 48, de 28 de gener, pel qual s'estableixen els principis i els requisits generals de la legislació alimentària, es crea l'autoritat europea de seguretat alimentària i es fixen procediment.
El curs d'APPCC a SAIA segueix un programa completament actualitzat, amb elevat contingut pràctic, impartit per professionals altament qualificats i amb experiència al sector.
A qui va dirigit?
Tota persona que, per la seva activitat laboral, té contacte directe o indirecte amb aliments i ja disposa d'uns coneixements previs en seguretat alimentària i vol aprofundir en la implantació d'un sistema APPCC.
Programa orientatiu del curs
Introducció a l'APPCC
Antecedents històrics, marc legal, principis bàsics, avantatges del sistema APPCC, creació de lequip de treball.
Els prerequisits del sistema APPCC
Pla de control de potabilitat de l'aigua, pla de neteja i desinfecció, pla de control d'animals indesitjables, pla de formació i capacitació del personal en matèria de seguretat alimentària, pla de control dels proveïdors, pla de manteniment, pla de traçabilitat, pla d'al·lèrgens, pla de control de temperatura i pla de control de residus.
Diagrama de flux
Diagrama de flux, esquema d'una cuina: distribució d'àrees, flux a una cuina, diagrama de flux de: plat fred, plat calent i plat calent que se serveix fred.
Identificació de perills i punts de control crítics
Mesures preventives i mesures de control, límits crítics i accions correctores.
Registres
Registres necessaris en un sistema APPCC i exemples.
Verificació del sistema APPCC
Revisions internes i auditories externes.