Un hombre con una bata blanca está cortando un trozo de carne.

Els nostres serveis

Requisits previs de l'APPCC



Els prerequisits APPCC són una sèrie de condicions prèvies a la implantació d'un sistema APPCC, que serveix de base per a la producció d'aliments segurs i de qualitat. Si no s'elabora abans un pla de prerequisits, és difícil fer una anàlisi APPCC, que identifiqui els perills i els punts de control crític de la cadena.




Prerequisit 1

Pla de control de temperatures

Es tracta d'un prerequisit que no és present en tots els plans de prerequisits, depèn del tipus d'empresa alimentària, i la seva funció és assegurar que les temperatures dels equips usats a la cadena de subministrament estan controlades, establint límits crítics mínims i màxims, per evitar l'aparició i la proliferació de microorganismes en els aliments.

Prerequisits 2 i 3

Pla de potabilització de laigua i control de plagues

D'una banda, el prerequisit 2 pretén garantir la innocuïtat de l'aigua usada a l'empresa alimentària, i de l'altra, el prerequisit 3 té per objectiu evitar l'aparició i la proliferació d'insectes i animals que poden significar una font de contaminació d'aliments.

Prerequisit 4

Pla de formació en manipulació d'aliments

Aquest prerequisit busca assegurar que els manipuladors d'aliments compten amb una formació en higiene alimentària adequada a la seva activitat laboral i l'apliquen a les seves tasques.

Prerequisit 5

Pla de gestió de residus

Aquest prerequisit té per objectiu evitar que els residus o subproductes que genera l'empresa alimentària siguin font de contaminació dels aliments i posin en risc la seguretat a la cadena alimentària.