
Els nostres serveis
Requisits previs de l'APPCC
Els prerequisits APPCC són una sèrie de condicions prèvies a la implantació d'un sistema APPCC, que serveix de base per a la producció d'aliments segurs i de qualitat. Si no s'elabora abans un pla de prerequisits, és difícil fer una anàlisi APPCC, que identifiqui els perills i els punts de control crític de la cadena.
Prerequisit 1
Pla de control de temperatures
Es tracta d'un prerequisit que no és present en tots els plans de prerequisits, depèn del tipus d'empresa alimentària, i la seva funció és assegurar que les temperatures dels equips usats a la cadena de subministrament estan controlades, establint límits crítics mínims i màxims, per evitar l'aparició i la proliferació de microorganismes en els aliments.
Prerequisits 2 i 3
Pla de potabilització de laigua i control de plagues
D'una banda, el prerequisit 2 pretén garantir la innocuïtat de l'aigua usada a l'empresa alimentària, i de l'altra, el prerequisit 3 té per objectiu evitar l'aparició i la proliferació d'insectes i animals que poden significar una font de contaminació d'aliments.
Prerequisit 4
Pla de formació en manipulació d'aliments
Aquest prerequisit busca assegurar que els manipuladors d'aliments compten amb una formació en higiene alimentària adequada a la seva activitat laboral i l'apliquen a les seves tasques.
Prerequisit 5
Pla de gestió de residus
Aquest prerequisit té per objectiu evitar que els residus o subproductes que genera l'empresa alimentària siguin font de contaminació dels aliments i posin en risc la seguretat a la cadena alimentària.