Una fila de estantes en una tienda de comestibles llenos de botellas de jugo.

Els nostres serveis

Certificat GFSI



L'especialista en GFSI Mónica Saltor, amb més de 25 anys d'experiència en diferents àmbits de la seguretat alimentària, entre els quals hi ha entitats com Applus o Eurofins, coordina els equips de SAIA per a l'auditoria de la cadena de processos de les empreses alimentàries per certificar-los segons els requisits dels estàndards GFSI (Global Food Safety Initiative), així com la consultoria.

Realment necessito un certificat GFSI?

Molts dels usuaris que arriben fins aquí ho fan després de rebre una petició d'algun dels seus clients sol·licitant una còpia del certificat GFSI, amb la qual cosa, efectivament, hauran de complir aquest requisit per poder tancar acords comercials. Aquesta certificació mostra a proveïdors i clients que els procediments de seguretat alimentària de l'empresa estan homologats i per tant els seus productes són segurs, i està avalada per alguns dels distribuïdors d'alimentació més importants a nivell mundial. D'aquesta manera, els nostres clients poden adaptar-se a les exigències dels seus proveïdors i clients i poden accedir més fàcilment als mercats internacionals.

Un montón de cubos de madera están conectados entre sí sobre un fondo azul.

Obtenir una certificació GFSI té grans avantatges

Una silueta en blanco y negro de un trofeo sobre un fondo blanco.

Ser més competitius



Les grans cadenes alimentàries mundials avalen els estàndards GFSI, per la qual cosa obtenir la certificació permet competir als mercats internacionals. A més, moltes empreses accepten certificats GFSI com a substitutiu d'un altre tipus d'auditories, per la qual cosa s'eliminen duplicitats.

Un escudo blanco y negro con una marca de verificación en él.

Posar el focus a la seguretat

Els estàndards GFSI obliguen una empresa a procurar productes més segurs, ja que ofereixen eines per gestionar els riscos de forma optimitzada a tota la cadena de subministrament. Aquesta gestió, a més, estarà en millora continua a mesura que els estàndards evolucionen.

Tres engranajes están conectados entre sí sobre un fondo blanco.

Optimitzar els recursos



Certificar una empresa alimentària a GFSI elimina duplicitats en els diferents programes de formació i auditories, per la qual cosa permet centrar-se en objectius empresarials. A més, redueix els riscos d'errors que poden revertir en mala imatge i pèrdues econòmiques.




Un icono en blanco y negro de un gráfico con una flecha apuntando hacia arriba.

Millorar el rendiment intern

La certificació GFSI també proporciona resultats a nivell intern, ja que ajuda a generar una inquietud intrínseca als treballadors per afrontar reptes de seguretat i segons diferents estudis, les empreses també milloren els seus indicadors de rendiment després d'obtenir el certificat.

Un camarero lleva dos platos de comida en un restaurante.

Un segell internacional dels estàndards d'innocuïtat alimentària

Tot i que molts ho busquen així i per això hem titulat aquest servei d'aquesta manera, la GFSI en realitat no és una certificació en si mateixa: la Global Food Safety Initiative no audita ni certifica cap empresa, sinó que supervisa i aprova els estàndards o esquemes que promouen la seguretat alimentària internacional que coincideix amb els seus criteris i hi actua com a autoritat. Obtenir una auditoria positiva en un d'aquests esquemes permetrà obtenir una certificació GFSI, que al capdavall és com una mena de segell de validació a nivell internacional de l'estàndard de seguretat alimentària obtingut.

Estàndards que compleixen amb els criteris de la GFSI

Els estàndards reconeguts per la GFSI, a diferència d'aquesta organització privada en si mateixa, sí que són programes de certificació que permeten obtenir la certificació GFSI després d'aprovar una auditoria en els seus esquemes respectius. Alguns dels més habituals són:

Una marca de verificación blanca en un círculo negro sobre un fondo blanco.

BRC (Estàndard Global de Seguretat Alimentària BRCGS)

Una marca de verificación blanca en un círculo negro sobre un fondo blanco.

IFS (Seguretat Alimentària Internacional)

Una marca de verificación blanca en un círculo negro sobre un fondo blanco.

SFQ (Programa de Qualitat Alimentària Segura)

Una marca de verificación blanca en un círculo negro sobre un fondo blanco.

GlobalGAP (Bones Pràctiques Agrícoles Globals)

Una marca de verificación blanca en un círculo negro sobre un fondo blanco.

FSSC22000 (Certificació del sistema de seguretat alimentària 931 84 10 48)

Una marca de verificación blanca en un círculo negro sobre un fondo blanco.

PrimusGFS (Primus Global Food Safety)

Et guiem a l'estàndard CFSI a escollir

Cada empresa alimentària és diferent i els estàndards no són aplicables a totes les indústries i/o tipus d'empreses, per tant cal triar el més adequat per a cada cas.


Saltor i Jacas Consulting és un partner de SAIA especialitzat en estàndards IFS i BRC, els més estesos a Europa. Amb ells, ajudem les empreses a triar l'estàndard que millor s'ajusti a les vostres necessitats. Oferim els seus més de 25 anys de trajectòria a l'auditoria i capacitació en empreses alimentàries. Saltor i Jacas Consulting col·laboren amb SAIA per certificar els seus clients a GFSI mitjançant algun d'aquests esquemes de qualitat.

Una mujer con una chaqueta vaquera sonríe mientras está de pie en un acantilado rocoso.

4 passos



La ruta per aconseguir la certificació GFSI amb SAIA

La GFSI és una institució gran i complexa, per la qual cosa es pot complicar entendre què implica exactament la certificació GFSI per a una persona no versada en la matèria. A SAIA acompanyem els nostres clients durant tot el procés, que sol constar de 4 passos principals:


1

Seleccionar l'estàndard o l'esquema que certificarà els processos de l'empresa

2

Formar-se en els requisits específics d'aquest estàndard o esquema

3

Implantar el sistema de gestió de seguretat alimentària i documentar-ne el procés

4

Sotmetre a auditoria tota l'activitat i rebre la certificació