
Els nostres serveis
Consultoria en sostenibilitat alimentària i reducció del malbaratament
A SAIA adaptem els processos del teu negoci perquè siguin més sostenibles i eficients i així estalviar diners, generar menor impacte mediambiental, millorar la imatge corporativa de l'empresa i, per descomptat, complir la normativa. A SAIA disposem d´una divisió especialitzada en aquesta matèria, amb un enfocament de 360º, alineat amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Enfocament de 360º
Una visió centrada en els processos
La filosofia de SAIA en matèria de sostenibilitat alimentària és que qualsevol empresa alimentària, es dediqui a la restauració comuna oa l'alta cuina, sigui una fàbrica de matèria primera o una empresa de càtering, pot exercir la seva activitat de manera sostenible. Només cal respondre les preguntes: quins processos podem millorar a nivell intern i quins d'aquestes millores es duen a terme amb criteris de sostenibilitat.

Pla de prevenció en malbaratament alimentari
Cas real: Grup Lluerna
- Som un equip que comptem amb una experiència acumulada de més de 20 anys en els seus respectius segments de consultoria i consultoria 360 º.
- Oferim resultats contrastables aplicats a la pràctica al mateix grup de restauració GrupLluerna (Restaurant Lluerna, Bar Verat).
- Comencem per canvis petits, ferms i arrelats a la terra, més que no pas per canvis aparatosos: creiem en el creixement empresarial sostenible.
- Escoltem i som proactius i àgils per donar resposta a reptes nous que sorgeixen de les necessitats de l'empresa, els nous hàbits de consum i la sostenibilitat del planeta.
Quins processos es poden millorar amb la nostra consultoria en sostenibilitat alimentària?
Totes les empreses tenen processos, per la qual cosa totes poden deixar una empremta mediambiental que sigui el més petit possible. Depenent de les fases que abasti la seva activitat, es pot aprofundir en uns o altres, com ara: Seleccionem les espècies de matèries primeres correctes? Gastem massa aigua o massa energia? Comprem la quantitat correcta de matèries primeres o ingredients? La producció és a prop del consumidor final? Fem servir les tècniques de cuinat adequades? Fem servir massa productes envasats? El nostre servei de consultoria 360º en col·laboració amb Zostera Consultoria intentarà, conjuntament amb el client, donar resposta a aquestes preguntes implantant millores com:
Sensors de moviment als espais per accionar la llum o l'aigua.
Apostar per productes i productors locals per estalviar energia i preservar les espècies autòctones.
Reciclar l'aigua per evitar comprar ampolles industrials i fer servir menys aigua i menys detergents.
Dur a terme una recollida selectiva de les deixalles i reaprofitar la matèria primera establint sinergies amb altres agents.
Creació de menús sostenibles
Eficiència i gestió de personal
Processos per evitar el malbaratament (previsió d'estocs i vendes, fitxes de producció, cuina d'aprofitament…)
Sostenibilitat econòmica del negoci
Com treballem la sostenibilitat i la reducció del malbaratament alimentari?
A partir del 2022 els restaurants i altres negocis que serveixen aliments s'hauran d'adaptar obligatòriament a la llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris aprovada pel Parlament de Catalunya i el Govern d'Espanya també preveu imposar sancions als negocis que rebutgin menjar. A SAIA preparem aquests negocis.
A mitjà termini
Amb plans estratègics a 3 anys, que definiran on es vol anar i amb quin propòsit, incloent-hi els canvis i l'evolució necessaris i els reptes a superar per aconseguir-ho.
A curt termini
Amb accions correctives concretes a 6 mesos i 1 any, que procuraran el compliment d‟objectius qualitatius i quantitatius a nivell empresarial, d‟equip i individuals.
Amb la persona al centre
D'aquesta manera, el creixement de l'empresa és sostenible en tot moment, entenent el negoci com un ecosistema viu que segueix un procés natural i no forçat (econòmica, relacional i personalment).